مراحل مهاجرت تحصیلی - اپلای و مهاجرت تحصیلی

مراحل مهاجرت تحصیلی

اخذ پذیرش در دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم و بهداشت ایران در کشور پهناور روسیه ، یکی از پرتقاضاترین راه های مهاجرتی بین ایرانیان است. از مهم ترین دلایل تحصیل در روسیه می‌توان به رتبه بالای دانشگاه ها، هزینه های پایین زندگی، امکان کار در حین تحصیل و عدم نیاز به تمکن مالی اشاره کرد. اکثر افراد از روند مهاجرت و اخذ پذیرش دانشگاه ها اطلاع درستی ندارند و این فرایند دارای نکات نامبهمی برای متقاضیان و خانواده های آن هاست. شناخت کامل از این پروسه و توانایی تشخیص راه های صحیح، به جمع آوری اطلاعات بسیار و وقت زیاد نیاز دارد. درصورتی که بدون آگاهی کافی دست به اقدام بزنید، احتمال روبه‌رو شدن با نتیجه منفی وجود دارد. مسلما برنامه ریزی دقیق برای مهاجرت و به عمل رساندن این برنامه ها باعث آسوده تر شدن روند مهاجرت و رسیدن به نتیجه مثبت خواهد شد. مهاجرت تحصیلی شامل چند مرحله دقیق و برنامه ریزی شده است که در این مقاله قدم به قدم برای همراهان عزیز باپریس توضیح داده خواهد شد. (این مراحل با فرض این است که مخاطب رشته مورد نظر خود را از قبل انتخاب کرده است.)

انتخاب کشور مناسب برای تحصیل

۱- انتخاب مقصد و کشور مناسب برای تحصیل

اولین قدم برای اقدام به تحصیل در خارج از کشور، انتخاب مقصد مناسب است. اطلاع از مزایای تحصیل در کشورهای مختلف به شما کمک می‌کند تا تصمیمی عاقلانه داشته باشید. کسب آگاهی درباره آداب و رسوم، فرهنگ، آب و هوا، خلق و خوی مردم، غذا و هزینه های زندگی به شما در داشتن انتخابی صحیح کمک خواهد کرد. تصمیم شما در این مرحله بر روی تمام مراحل بعدی زندگی شما اثر خواهد گذاشت؛ بنابراین بسیار مهم است که تا جای ممکن اطلاعات خود را در این زمینه بالا ببرید و از افراد با آگاهی کافی مشورت بگیرید.

۲- کسب اطلاعات از دانشگاه های کشور مقصد

قدم دوم کسب اطلاعات درمورد دانشگاه های کشور مقصد است. از آنجایی که یافتن دانشگاه هایی که رشته مورد نظر شما را تدریس می‌کنند کمی زمانبر است، این مرحله ممکن است چالش برانگیز باشد. سایت دانشگاه ها معمولا منبع مناسبی برای شناخت اولیه است. مقاله های تخصصی درمورد ویژگی های مختلف آنها نیز به صرفه جویی در زمان شما کمک می‌کند. همچنین پرس‌وجو از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان، دید روشنی از محیط و شرایط به شما می‌بخشد. رتبه دانشگاه، امکانات آموزشی و پژوهشی، استادان خوب و سیستم آموزش تعدادی از پارامترهای اصلی برای انتخاب دانشگاه است.

۳- شرایط تحصیل در دانشگاه مقصد

در قدم سوم باید درمورد شرایط تحصیل در دانشگاهی که در مرحله پیش انتخاب کرده‌اید آگاهی به دست آوردید. معمولا افراد برای بالا بردن احتمال قبولی چندین دانشگاه را انتخاب می‌کنند. اطلاعات مربوط به شهریه ها، مدارک لازم برای ثبت نام، مهلت ثبت نام و زمان برگزاری آزمون های ورودی مربوط به هر دانشگاه را به طور جداگانه جمع‌آوری و دسته‌بندی کنید. برخی از موسسات این اطلاعات را در ازای دریافت هزینه های گزاف به متقاضیان می‌فروشند.

گردآوری مدارک تحصیلی برای تحصیل در خارج از کشور

۴- گردآوری مدارک تحصیلی

قدم چهارم گردآوری مدارک تحصیلی و ترجمه آن‌ها است. این مرحله نیاز به دقت بسیار زیاد دارد. درصورتی که مدارک مورد نیاز دانشگاه ها را به طور اشتباه بارگزاری یا ارسال کنید، امکان عدم پذیرش شما وجود دارد.

۵- اپلای در دانشگاه مورد نظرتان

در قدم پنجم شما باید با دانشگاه های مورد نظر خود مکاتبه داشته باشید، مدارک مورد نیاز را ارسال کنید و برای بررسی آن‌ها درخواست دهید. در این مرحله که از آن با عنوان اپلای نیز یاد می‌شود، نیاز به دانش زبانی دارید. معمولا برای مکاتبه با دانشگاه های هر کشور باید از زبان رسمی همان کشور استفاده کنید، یا در بهترین حالت به زبان انگلیسی صحبت کنید. درصورتی که از دانش زبانی کافی برخوردار نباشید، ممکن است حین مکاتبه دچار سو تفاهم شوید و در انجام مراحل اپلای اشتباه کنید. توصیه ما به شما در این قدم این است که دانش زبانی خود را بسیار افزایش دهید یا از فردی که اطلاعات بالایی دارد راهنمایی بگیرید. اشتباه در این قدم موجب رد صلاحیت شما و از دست رفتن فرصت خواهد شد. برای جبران و اپلای مجدد ممکن است نیاز باشد که یک سال کامل صبر کنید تا دوباره زمان نام نویسی دانشگاه ها آغاز شود.

دریافت پذیرش دانشگاه و دعوتنامه تحصیلی برای تحصیل در خارج از کشور

۶- دریافت پذیرش دانشگاه و دعوتنامه

قدم ششم هنگامی پیش میاید که شما از یکی از دانشگاه ها پذیرش بگیرید. برای نام نویسی در دانشگاه و دریافت دعوت نامه معمولا ابتدا باید شهریه پرداخت کنید. پس از صدور دعوت نامه برای شما، زمان اقدام برای ویزا است. با ارائه مدارک لازم به سفارت می‌توانید برای گرفتن ویزا اقدام کنید.

۷- هماهنگی برای اسکان و یا خوابگاه دانشگاه

در حین انتظار برای صدور ویزا باید قدم هفتم یعنی هماهنگی برای اسکان را بردارید. اکثر دانشگاه ها برای رفاه دانشجویان خود خوابگاه های دانشجویی دارند؛ اما ممکن است ظرفیت آن‌ها محدود باشد. درخواست به موقع، کامل بودن مدارک و مکاتبه صحیح کمک می‌کند تا احتمال دریافت خوابگاه افزایش یابد. بعد از ارسال درخواست می‌توانید برای بستن چمدان خود اقدام کنید.

۸- آماده کردن وسایل سفر و بستن چمدان

آماده کردن وسایل سفر نباید شما را از قدم بعدی باز دارد. تهیه بلیط قدم هشتم شماست. احتمالا این قدم یکی از بی استرس ترین مرحله ها باشد؛ اما ساده گرفتن آن می‌تواند به ضرر مالی ختم شود. آگاهی از نحوه خرید ارزان ترین قیمت های بلیط هواپیمایی به شما در کاهش هزینه ها کمک می‌کند.

خرید بلیط هواپیما و سفر به کشور مقصد جهت تحصیل

۹- خرید بلیط هواپیما و سفر به کشور مقصد

با در دست داشتن ویزا و بلیط هواپیما و خداحافظی از عزیزان شما به سمت قدم نهم گام برمی‌دارید. پس از رسیدن به کشور مقصد و برای ارتباط با خانواده اولین و اصلی‌ترین کار، تهیه سیم کارت است. بهتر است از قبل درباره انواع سیم کارت ها و بسته های هر کدام اطلاعات کافی کسب کرده باشید تا در هنگام ورود به کشور جدید سردرگم نشوید. تهیه بلیط حمل و نقل درون شهری و باز کردن حساب بانکی نیز پس از اسکان ضروری است. آگاهی قبلی از انواع بانک ها و حساب ها از پشیمانی های بعدی پیشگیری می‌کند.

گام نهایی و مهم پس از مهاجرت تحصیلی شما

انجام آزمایش های پزشکی، تهیه برنامه کلاس ها، رجیستر کردن مدارک، دریافت بیمه دانشجویی و ده ها نکته ریز و درشت دیگر قدم هایی است که در حین انجام پروسه مهاجرت باید به آن‌ها بپردازید. توجه کنید که هر کدام از قدم های ذکر شده در این مقاله، خود دارای زیربخش هایی هستند که اشاره به آن ها از حوصله این بحث خارج است. برداشتن قدم های اشتباه موجب از دست رفتن هزینه، زمان و انرژی شما خواهد شد. به همین دلیل، توصیه می‌کنیم تا جای ممکن آگاهی خود را از پروسه مهاجرت تحصیلی افزایش دهید و از افراد خبره در این راه مشاوره بگیرید. اطلاعات جزئی تر در مورد بخش های مختلف مهاجرت در مقاله های دیگر سایت باپریس و اینستاگرام شرکت در اختیار شما قرار داده شده است.